Sa 329 godina inovacija i strasti, Husqvarna pruža profesionalnim korisnicima proizvode za šumu, park i vrt. Mi omogućavamo da visoke performanse zadovolje upotrebljivost i bezbjednost, čineći vas spremnim da posao završite učinkovito. Husqvarna vam nudi širok asortiman proizvoda i dodataka, uključujući sve od motornih pila i snažnih motornih rezača, do robotskih kosačica.

Više od 325 godina inovacija

 

Od početka od 1689, Husqvarna, sada dio Husqvarna grupe, je proizvela  široki asortiman kvalitetnih proizvoda.

Izvrsna inženjerskim znanja, jak preduzetnički duh i strast za kvalitetom proizvoda, vodili su do inovativnih rješenja, uspješnim prelaskom kompanije od proizvodnje iz oružja, preko šivaćih strojeva, peći i motocikla, današnjih snažnih reznih uređaja za rad na otvorenom.

Naše naslijeđe

U kasnim 1600-toj, ratovi koji su bjesnili širom Evrope rezultirao je povećanjem proizvodnje oružja u Švedskoj. Hidroenergija je potrebna u procesu proizvodnje, pa je u 1689-te, radovi na bušenju su osnovani pokraj vodapada u Huskvarni, južna Švedska (u to vrijeme izgovarana Husqvarne), gdje su mnogi proizvodi i dan danas proizvode.

Kako je potreba za oružjem prolazila, kompanija je vidjela priliku u granjanju sa primjenom preciznih inženjerskih vještina, a koje su postignute od proizvodnje oružja, kako bi se cijeli novi set drugih proizvoda, u rasponu od šivaćih strojeva, lovačkog oružja, šporeta na drva, mašina za mljevenje, bicikla, motocikla, plinskih šporeta, mikrovalnih pečnica i još mnogo toga.

Pitanja životne sredine i ergonomije 

Znati-kako je stečeno iz zemalja u razvoju i proizvodnje tako mnogo različitih proizvoda, da je postala sredstvo za Husqvarnu prilikom dizajniranja novih proizvoda i izazovne postojećih rješenja. To je bio rani način “razmišljanje izvan okvira”, te na primjeru razvoja Husqvarna prve motornom pile. Postojeće pile na tržištu u to vrijeme uzrokovale su probleme sa bučnim zagađenjem. Korištenjem tehnologije prigušivaća na motociklu, koji je razvijen u kući, nivo buke od Husqvarne 90 se smanjila na pola od savremenog takmičenja. Ubrzo nakon toga, ovo rješenje je pratilo, između ostalog, novi izumi kao što su anti-vibracijama koje su spriječile  bijeli bolesti prstiju izazvanih usljed prisustva vibracija i prve automatizovane kočnice lanca.

Tokom godina, Husqvarna je dokazala svoje tehnološko vodstvo uvođenjem revolucionarnih i nagrađivanih rješenja i proizvode koji imaju jak fokus na korisnika:

• X-Torq®, uglavnom se koristi u ručnim proizvodima, koji doprinose manjoj potrošnji goriva i smanjenu nivo ispušnih gasova, u skladu sa svjetskim najstrožijim ekološkim propisima.

• AutoTune™, tehnološki i ekološki iskorak u profesionalnim motornim pilama, što smanjuje emisiju ispušnih gasova i optimizira rad motora, performanse, izostavljajući potrebu za prilagođavanjem karburatora,

• Battery Powered kosačice i motorne pile sa benzinskom izvedbom; lagane, tihe i oslobođene direktnih emisija izduvnih gasova.

• Robotic Mowers tihe sa samostalnim radom kosačice koja oslobađa vrijeme za kućevkasnike i upraviteljima postrojenja, ne emituje direktne emisije izduvih gasova tokom korištenja i koristi veoma malo energije.

• Demolition Robots za građevinsku industriju donosi veliku snagu uprkos maloj težini, opremljeni sa daljinskim upravljačem što omogućuje zadatke rušenja u područjima gdje je previše opasno za radnike da uđu. Danas, Husqvarna proizvodi su teški na poslu u kućnim vrtovima, parkovima, šumama i gradilištima širom svijeta, dajući radnicima povjerenje za obavljanje dobrog posla.