Snažan, robustan i na teškom terenu kao kod kuće -AS 1040 YAK 4WD

Nova robusna drobilica AS-Motor je projektovana za neravne, grube i strme terene. AS 1040 YAK 4WD uništava travu do 1,5 metara, kao i grmlje i mladice. Uz visoku stopu rada i još veću sigurnost, samohodna drobilica-tarup je idealan alat za profesionalne korisnike kao što su komercijalni uređivači zelenih površina i komunalni radnici.

Elektrana sa direktnim pogonom

AS 1040 YAK 4WD pokreće Briggs & Stratton 2-cilindrični Vanguard V-Tvin motor sa 23 KS (17,2 kV) i pomakom od 627 ccm. Motor je postavljen horizontalno i na taj način prenosi silu direktno na mlatilicu kroz klinasti remen, dok ciklonski vazdušni filter dovodi dovod svježeg vazduha. Motorna pumpa za ulje i gorivo garantuje performanse na padinama.

Promjenljiva 4WD sa funkcijom tempomata

Hidrostatički prijenos omogućava operateru da lako kontroliše brzinu AS 1040 YAK 4WD do 6.8 km/h naprijed, i 6.3 km/h unazad. Trajno 4WD isporučuje propulziju bez obzira na teren. Diferencijal zadnje osovine se može blokirati u bilo kojem trenutku preko nožne pedale; poluga pogona sa ugrađenom parkirnom kočnicom i tempomatom osigurava jednostavan rad.

Klizeća tarupna jedinica sa Y-mlatilicama

AS 1040 YAK 4WD postiže radnu brzinu od 6,800 m²/h zahvaljujući svojoj 1-metarskoj radnoj širini i 56 Y-mlatilicama koje trgaju travu i ravnomjerno odlažu malč po radnom području. Visina košenja može se podesiti na 7 nivoa između 30-110 mm. Klizeća tarupna jedinica sa Y-mlatilicama koja štite motor i operatera, od oštećenja i povreda u slučaju nevidljivih objekata ili neravnog terena. Asimetrični oblik kosačice omogućava efikasno košenje u blizini ograda i oko objekata.

Udobna za duge radne dane

Ergonomski položaj sjedenja obezbjeđuje adekvatan prostor za noge za operatora do visine od 200 cm (6'6 “), dok se sjedište i inovativni sistem ovjesa sa prigušivanjem krajnjeg položaja mogu prilagoditi svakom operatoru.

Drobljenje rotacijom?

Stabilna i robusna asimetrično raspoređena jedinica kosačice. Kućište kosačice i tarupa prilagođavaju se neravnom terenu i stranim objektima.

Ujednačen trag košenja koji ostaje na travi

Savršeni rezultati košenja preko čitave radne širine.

Kreiran za profesionalce

Pogon tarupa i smanjena potreba za preklapanjem putanje garantuju visoki stepen radne snage

Robustan i izdržljiv

Stabilan okvir kvadratne cijevi sa optimizovanom težinom, hidrostatičkim prijenosom bez održavanja i optimalnim hlađenjem.

Izuzetno pogodno na padinama

Nisko težište i pogon na svim točkovima garantuju bezbjednost na kosinama.

Stabilan bočni položaj

Balansirana raspodjela težine – 45% na prednjoj osovini i 55% na zadnjoj – obezbjeđuje izvanrednu vuču i bezbjedan rad na svakom terenu.

Bezbjednost na prvom mjestu

Maksimalna bezbjednost operatera zahvaljujući stabilnom preklopnom prevrtaču, integrisanom sigurnosnom prekidaču na vozačevom sjedištu i nožnoj pedali za zaustavljanje u slučaju nužde. Tačke vezivanja na uređaju omogućavaju sigurniji transport.

Jednostavno održavanje

Mlatni noževi i pogonski remen se lako zamenjuju odgovarajućim servisnim izrezima i otvorima. Brz pristup svim tačkama održavanja.

OPTIMALNA ERGONOMIJA

Uspravni položaj sedenja, idealno mesto na upravljaču i prostor za noge do visine od 6'6 “. Bočni štitnici čuvaju operatera od debelog rasta i trnja. Sedište sa novo razvijenim podešavanjem sedišta.

UDOBNA VOŽNJA

Varijabilni hidrostatski pogon sa jednom ručnom polugom, tempomat i ugrađena parkirna kočnica za rad bez zamora.

ODLIČNO PRIANJANJE

Stalni 4WD pogon sa diferencijalom na zadnje osovine. Gume niskog pritiska sa agresivnim profilom gume i AS-Motor brtvenim gumama (flat-stop).

POMERANJE KUČIŠTA TARUPA

The flail mower unit’s surfing suspension yields upward on uneven terrain. Easy height adjustment through spring support.

Širina košenja100 cm
Proizvođač motoraB&S
Oznaka motoraVanguard V-Twin 3864
Četvorotaktni motor, 1-cil. / 2-cil. / 
Premještanje627 cm³
Maksimalna snaga17,2/23,0 kW (KS)
Nominalna snaga15,5/21,1 kW (KS)
Obrtaji3600 O/min
Pogon, 2WD zadnji točkovi / 4WD svi točkovi / 
Pogon, varijabilni hidrostatički prijenos
Max. brzina6,8 km/h
Diferencijal sa ograničenim proklizavanjem
Automatska parkirna kočnica
Jedan nož / Ukršteni nož / Y-drobilice /  / 
Bočno izbacivanje / Zadnje izbacivanje / 
Zatvoreno kućište kosačice
Kućište kosačice
Visina košenja30 – 110 mm
Kapacitet rezervoara15 l
Paket opruge sedišta, standardno / opciono / 
Dimenzija Dužina/Širina/Visina199x122x159 cm
Težina335 kg
Dugme volana

Opciono za različite nivoe terena.

 
Lanci za sneg

Lanac za pogonske točkove.

 
Mjerač nagiba

Zgodan displej i prikaz nagiba padine.

Spojka za prikolicu AS 1040 YAK 4WD

Za povezivanje AS prikolice sa AS 1040 YAK 4WD.

Prikolica

Opterećenje: dužina = 1071 mm, širina = 607 mm, visina ploče: 274 mm. Ukupna dozvoljena težina: 100 kg. Zadnja ploča se može ukloniti.