AS-Motor Allmähers®

Allmäher® – kosačice za livade, strme padine i gusto rastinje

Već 60 godina, Allmäher® uređaji su rješenje kada konvencionalne kosačice ne mogu dalje. Osnivač kompanije AS-Motor Alfred Šefenaker prepoznao je problem sa kojim se suočavaju mnogi vinogradari u brdima izvan Štutgarta: košenje visoke trave na strmim padinama. Izumitelj je tako razvio sopstveni motor za pokretanje prvog Allmäher®, lansirajući kompaniju AS-Motor.

Od tada je cijela porodica Allmähers® pratila ovu robusnu kosačicu na tri točka. AS-Motor pruža širok spektar opcija u zavisnosti od širine košenja i budžeta, ali jedna stvar ostaje konstantna: Allmäher® mora biti robustan, pouzdan, upravljiv i kompaktan.

Dizajnirana za visoku travu i gusto rastinje na padinama, AS-Motor livadske kosačice su stekle reputaciju performansi i pouzdanosti širom svijeta u više od 30 zemalja. Allmäher® se još uvijek proizvodi isključivo u Buhlertann-u u Baden-Vurttembergu.

AS 21 2T ES

AS 26 2T ES

AS 65 2T ES

CIJENA 8 000,00 km

AS-Motor Profesionalne kosačice

Profesionalne kosačice – performanse bez kompromisa

AS-Motor razvija i proizvodi profesionalne kosačice za travu sa robusnom i pouzdanom tehnologijom, obezbjeđujući neprekidne performanse u ekstremnim uslovima kao što su padine i visoka trava. Naš asortiman profesionalnih kosačica funkcioniše u širokom spektru zadataka, sa izborom između legendarnih AS 2-taktnih ili 4-taktnih motora i modela sa pogonom na sva četiri točka, diferencijalom sa ograničenim proklizavanjem, pogonskim točkovima i automatskom ručnom kočnicom.
AS-Motor profesionalne kosačice: Proizvodi se u Njemačkoj od 1959.

AS 531 2T ES MK B

CIJENA 5 800,00 km

AS-Motor Samohodni Tarupi

Drobilica - Tarup – univerzalna kosačica za jarke pored puta, strme livade, grmlje i gusto rastinje

Teški teren zahtjeva jedinstvena rješenja. Naše kosačice savladavaju svaki izazov.
Ručno vođeni tarupi AS-Motora se mogu udobno upravljati sa dva prsta zahvaljujući jednom upravljaču.

Naša drobilica-tarup AS 751 sa daljinskim upravljanjem je profesionalno rješenje za ekstremne padine. RC tehnologija garantuje bzbjednost i praktičnost operatera prilikom košenja na nagibima većim od 50 stepeni.

AS 901 SM

16 600,00 km

AS-Motor Rajderske kosačice

AS-Motor rajderske kosačice – snažnije nego bilo koja traktorska kosačica

Baštenski traktori nisu dizajnirani da pokose livade, a svakako ne i gusto rastinje. Rezultat toga su začepljena kućišta rezne glave, oštećeni remenovi i savijen noževi.

Tako je AS-Motor stvorio  Allmaher kosačicu na kojoj se sjedi i koja kombinuje udobnost i radnu snagu traktora za travu, sa silom sječenja i mobilnošću svih poznatih modela Allmaher kompanije AS-Motor. Osnovne karakteristike dizajna uključuju stabilan sistem noževa, omjer pogonskog zupčanika, nizak centar gravitacije i pogonske i rashladne sisteme koji osiguravaju izdržljivost i performanse.

AS-Motor nudi 9 različitih modela u zavisnosti od potreba operatera. 2VD modeli su pravi izbor za agilnost i visoku brzinu rada na ravnom terenu, dok sa stalnim pogonom na sva četiri točka AS 940 Sherpa-u čini poželjnim alatom baštovana, komunalaca i pružalaca usluga na strmim padinama i teškom terenu.

Iako su kosačice AS-Motor dizajnirane za livade, visoku travu i neravan teren, one pružaju odlične rezultate košenja na travnjacima kada su opremljeni dodatkom za malčiranje.

AS 915 Sherpa 2WD

CIJENA 20 600,00

AS 940 Sherpa 4WD XL

CIJENA 29 400,00 km

AS-Motor Čistači korova

Mehanička kontrola korova - alternativa herbicidima

Uklanjanje korova je važan zadatak za komunalce, pružaoce usluga održavanja zelenih površina i privatne vlasnike kuća. Korovi rastu uz ivice i između pukotina popločanih površina. Međutim, herbicidi su štetni za okolinu i čak zabranjeni u nekim područjima. AS-Motor pruža profesionalnu alternativu kontroli neželjenog divljeg rastinja koristeći patentirani sistem oscilatorne četke za savršen kontaktni pritisak, uklanjanje korova iz korjena. Mehaničko uklanjanje korova je i praktična i ekološki odgovorna alternativa herbicidima.

AS 30 WeedHex 160

CIJENA 3 100,00 km