AS 940 Sherpa 4WD XL

Visoka trava, rajder kosačica sa stalnim pogonom na sva četiri točka i večim razmakom od tla

AS 940 Sherpa 4VD KSL omogućava udobno i sigurno košenje na padinama zahvaljujući Briggs & Stratton 2-cilindričnom motoru sa 724 ccm, 27 KS, I pumpom za gorivo i ulje. Njihov stalni pogon na sva četiri točka, KSL gume sa profilom gazećeg sloja, nizak centar gravitacije i mala ukupna težina od samo 298 kg obezbjeđuje stabilnost na padinama. Hidrostatički prijenos omogućava prilagođavanje terenu, dostižući 6,7 km/h i unazad 6,5 km/h. Samo jedna ručica upravlja funkcijama pogona, kočnicom i parkiranjem radi lakšeg rukovanja, dok se diferencijal kontrole proklizavanja koji može aktivirati za odličan pogon i vuču u ekstremnim situacijama. Pedala kočnice vraća se na pogonsku polugu u neutralnom položaju i automatski uključuje ručnu kočnicu.

AS 940 Sherpa 4VD KSL kučište za kosačicu opremljen je tehnologijom ukrštenih noževa u kojem noževi na ležajevima kose travu, a nož za malčiranje se nalazi iznad njih i usitnjava travu. Malčirana trava se izbacuje između točkova, za dodatnu bezbjednosti i bolje prianjanje po klizavom i neravnom terenu, dok se kučište kosačice okreće gore-dolje oko prepreka, štiteći noževe i kučište od oštećenja. Sa širinom košenja od 90 cm, AS Sherpa 940 4VD KSL postiže 5,500 m² na sat. Visina košenja može se podesiti na 5 nivoa od 80-135 cm, a dostupan je i komplet za malčiranje za još bolje, fino usitnjavanje.

 

Maksimalna udobnost za duge radne dane

AS 940 Sherpa 4VD KSL radi čak  i u teškim uslovima zahvaljujući stabilnom cjevastom okviru. Sjedište podesivo po dužini i sjedište sa paketom opruga podrazumevaju da operatori visoki do 2 metra mogu udobno da upravljaju mašinom, dok su niski centar gravitacije, stabilni cjevni okvir i odbojnici grana, dodatna bezbjednost. Integrisane tačke vezivanja omogućavaju siguran transport.

 

Dizajniran za kontinuirani rad

Dva odvojena kruga ventilacije za motor i hidrostatički prijenos sprečavaju pregrijavanje: motor uzima zrak odozgo i ispušta ga u stranu, dok hidrostatički prijenos uzima zrak sa zadnje strane i ispušta ga prema dole. Ovaj sistem obezbjeđuje dug radni vijek.

Prednosti proizvoda

Pogon na svim točkovima (AS 940)Stalni pogon na svim točkovima osigurava bolju vuču uzbrdo i snažnije, sigurnije kočenje nizbrdo.
Lebdeće kućište za malčiranjeZatvoreno kućište kosačice sa sistemom AS-a. Glavna sječiva sjeku, a poprečna sječiva usitnjavaju reznice. Lebdeće kućište daje pravac naviše na neravnom terenu kako bi se zaštitilo od oštećenja.
Ergonomski položaj sjedenja pruža odličnu udobnost u vožnjiVozačevo sjedište podesivo po dužini, inovativno vješanje sjedišta i ergonomski sjedeći položaj pružaju udobnost visokim operaterima tokom dugih perioda rada.
Stabilan cjevni okvirVisoka stabilnost i torziona krutost sa velikim opterećenjem.
Optimalna mobilnost na svim terenimaGume za specijalnim klinovima, diferencijal sa ograničenim proklizavanjem i motor pogodan za kosine obezbjeđuju snažno prianjanje na teškom terenu.
Varijabilna hidrostatička transmisija (rajderska kosačica)Lako prilagođavanje brzine svakom terenu sa integrisanom, mehaničkom parkirnom kočnicom u ručici.
Stabilan, šipka protiv prevrtanjaVeća sigurnost radnika u graničnom području mašine.

AS KUČIŠTE ZA MALČIRANJE

Zatvoren0, klizeće kućište kosačice sa sistemom ukrštenih noževa i noževima poduprtim ležajevima koji popuštaju pod preprekama.

ODVOJENO SNADBEVANJE HLAĐENJEM

Odvojeno hlađenje motora i hidrostatički prenos optimiziraju performanse.

MOGUĆNOST PREKLAPANJA DIFERENCIJALNOG OGRANIČENJA

Udobno aktiviranje diferencijala za ograničeno proklizavanje preko nožne pedale za odličan pogon i vuču.

XL GUME

XL gume 30 mm dodati zazor

Tehnički podaci

Širina košenja90 cm
Proizvođač motoraB&S
Oznaka motoraProfessional Series 8
Četvorotaktni motor, 1-cil. / 2-cil. / 
Premještanje724 cm³
Maksimalna snaga20,1/27,0 kW (KS)
Nominalna snaga16,5/22,4 kW (KS)
Obrtaji3300 O/min
Pogon, 2WD zadnji točkovi / 4WD svi točkovi / 
Pogon, varijabilni hidrostatički prijenos
Max. brzina6,7 km/h
Diferencijal sa ograničenim proklizavanjem
Automatska parkirna kočnica
Jedan nož / Ukršteni nož / Y-drobilice /  / 
Bočno izbacivanje / Zadnje izbacivanje / 
Zatvoreno kućište kosačice
Kućište kosačice
Visina košenja80 - 135 mm
Kapacitet rezervoara15 l
Paket opruge sedišta, standardno / opciono / 
Dimenzija Dužina/Širina/Visina191x106x156 cm
Težina298 kg