AS 531 2T ES MK B

CIJENA 5 800,00 km

Dvotaktna kosačica za maksimalnu sigurnost na nagibima

Profesionalac među kosačicama. Ovaj 3 u 1 model ima višestruke prednosti kao što je rad u zahtjevnim područjima, strmim terenima i skučenim prostorima. Oprema za malčiranje se može montirati i demontirati bez alata. Model AS 531 2T ES MK B funkcioniše i kao kosačica za malčiranje i kao kosačica za košenje, sa ili bez sakupljača – drugim riječima, ovo je 3 u 1 proizvod.
Kosačica AS 531 2T ES MK B je opremljena jedinim dvotaktnim motorom na svijetu koji ispunjava zahtjeve propisane Direktivom EU o emisijama 97/68/EC. AS dvotaktni motor održava podmazivanje motora bez obzira na poziciju, omogućavajući rad na nagibima do 40 stepeni i više bez rizika od oštećenja motora. Pored toga, AS dvotaktni motor je fabrički opremljen funkcijom EasyStart; CDI digitalni sistem paljenja smanjuje broj obrtaja potrebnih za pokretanje na pola. Čak i na mokroj travi, visoki obrtni moment dvotaktnog motora osigurava da sve to završi u sakupljaču, koji ima kapacitet od 75 litara i indikator nivoa punjenja.
AS 531 2T ES MK B je jedina mašina u svojoj klasi sa sigurnosnom kočnicom i diferencijalom sa ograničenim proklizavanjem. Čim se kvačilo noža otpusti, aktivira se parkirna kočnica i kosačica se zaustavlja, bez obzira na kosinu nagiba. Ova funkcija obezbjeđuje maksimalnu sigurnost korisnika.
Kosačicom se upravlja veoma lako pomoću otvorenog upravljača V oblika koji je razvio AS-Motor: lijeva ruka reguliše brzinu od 3.0 do 4.5 km/h dok je mašina u pokretu. Desna ruka upravlja i aktivira kvačilo noža, pogonski mehanizam i parkirnu kočnicu. Kvačilo noža omogućava da se sječivo zaustavi bez isključivanja i ponovnog pokretanja motora, na primjer, prilikom pražnjenja sakupljača. Ručka kojom se upravlja omogućava profesionalnoj kosačici AS 531 2T ES MK B da se udobno koristi duž zidova kuće i grmlja ili prilikom košenja pored parkiranih automobila. Ručka je obložena gumom i posjeduje VibrationProtect – što obezbjeđuje smanjenje vibracija na rukama i svodi ih na minimum. Pored toga, optimalna raspodjela težine obezbjeđuje ergonomsko rukovanje i rad bez zamora.

Izuzetna profesionalna kosačica

Kosačica AS 531 2T ES MK B nudi profesionalcu više nego što očekuje. Jedinstvene karakteristike ove mašine su:

  • poziciono nezavisan dvotaktni motor, pogodan za nagibe do 40 stepeni
  • diferencijal sa automatski ograničenim proklizavanjem
  • automatska parkirna kočnica
  • V ručka sa sistemom VibrationProtect koji štiti od vibracija

Ostale karakteristike mašine su:

  • ručica za lako i jednostavno pražnjenje sakupljača
  • stabilna čelilna konstrukcija optimalne težine
  • robusna čelična osovina sa oprugama
  • podešavanje visine košenja po točku
  • sistem kvačila noža

Prednosti proizvoda

Idalan motor za nagibeJedini AS-ov dvotaktni motor sa EasyStart tehnologijom ima podmazivanje nezavisno od položaja, osiguravajući siguran rad čak i na strmim padinama..
Automatska parkirna kočnica(AS 531)Kada se poluga za pokretanje otpusti, ručna kočnica se automatski aktivira i mašina se zaustavlja, bilo na nagibu ili na ravnom terenu.
Diferencijal sa automatski ograničenim proklizavanjemDiferencijal sa 100% ograničenim proklizavanjem se aktivira u pogonu, što omogućava bolje rukovanje.
Jednostavan koncept upravljanjaRad parkirne kočnice, uključivanje noža, diferencijal sa ograničenim proklizavanjem, funkcija vožnje, prilagođavanje brzine, sve sa samo tri poluge.
VarijatorPodešavanje promenljive brzine omogućava optimalne performanse u svim uslovima rada.
Raspodela težineOptimalna raspodela težine za ergonomsko rukovanje i rad bez zamora.
Jedna šipka sa V-upravljačemJednostavno pražnjenje korpe za sakupljanje preko dizajna sa jednom šipkom. Ergonomski V-upravljač, bočno podesiv

FUNKCIJA 3 U 1

Ova kosačica je fabrički opremljena setom za malčiranje koji se veoma lako montira. Kosite i izaberite sakupljač, bočno izbacivanje ili malčiranje.

SMANJENJE VIBRACIJA

Ručka je obložena gumom i poseduje VibrationProtect - što obezbeđuje smanjenje vibracija na rukama i svodi ih na minimum.

AMORTIZACIJA PREDNJE OSOVINE

Amortizeri imaju zaštitnu funkciju zahvaljujući čeličnoj osovini i gumenom štitniku.

SPECIJALNI PREDNJI TOČKOVI

Osigurani duplim kugličnim ležajem, ovi lagani točkovi pritiskaju i veoma kratku travu.